Over Patotter

Potje zonder
schuldgevoel voor jou?

Voor je kind zorgen doe je niet alleen, je laten bijstaan kan met de kleinste dingen beginnen. Zoals, we zeggen zomaar iets, een kant-en-klaar groentepapje.

Wat is
Patotter

Potjes zonder schuldgevoel bekomen we door zorgvuldig uitgezochte seizoensgebonden ingrediënten. Groentjes zijn supervers en seizoensgebonden om het beste van zich vitaminebomzelve te geven. Onze koolhydraatbronnen zijn glutenvrij, wat zorgt voor een gezondere darmbarrière.

 

Je kindje heeft ook voldoende eiwitten nodig, daarom voegen we vanaf 6 maand vlees, vis of peulvruchten van topkwaliteit toe. Vetten zijn essentieel voor je kleintje, het is een ideale bron van energie.

 

Als finishing touch voegen we dus een (gedoseerd) scheutje/klontje hoeveboter, olijfolie of kokosolie toe. Geef toe, een beter samengestelde groentepap bestaat toch niet?

Onze pappotjes

Voor de kleintjes
met grote smaak

Zijn alle partijen klaar voor de start met vaste voeding? Komt ondertussen de stoom bijna uit je oren door zelf te staan koken? We voorzien maaltijden voor de leeftijd vanaf 4 maand tot ze mee-eten van tafel en het niet meer gemalen/gemengd MAG zijn van je kleine Patotter.

Van alle soorten hebben we een +4 maanden en +6 maanden versie. De leeftijdscategorieën in onze webshop bieden een indicatie over welk gewicht en soort het best bij de leeftijd van je kleine foodie past.

Weet je niet goed welke groenten geschikt zijn, wat de samenstelling is, welke hoeveelheid, wanneer te starten,… Wij zijn er voor je. We hebben de ideale startversie bedacht om te starten met vaste voeding. Maak je baby het vanaf het begin verschillende smaken gewoon. Het bevordert niet alleen het smaakpallet maar ook de nutriëntenbehoefte. Onze startversie is zonder vlees/vis/veggie om te voldoen aan de nood op dit moment.

Een gemiddelde portie is 250g maar kan snel te weinig zijn dus voorzien we ook 300g (omdat het zo in de smaak valt). Een kind geeft aan wanneer het genoeg heeft maar ook wanneer het te weinig is.

Heeft je kindje al wat tandjes ondertussen? Ga voor onze grofgemalen versie, is je kindje (en jij) er nog niet helemaal gerust in kan je fijngemalen blijven geven.

Nu wordt het stilaan tijd om de grofgemalen structuur te introduceren. Indien je de stukjes nog wat wil pletten met je vork, laat je gerust (hart) gaan. De portie kan ook verhogen naar 350g of ook niet, want hey ieder kind is uniek.

Ontdek de smaken
van dit seizoen

Denk je nu, allemaal goed en wel Patotter, maar eerst proeven en dan geloven? Ontdek het seizoensassortiment in 1 klap aan de hand van ons seizoenpakket

De mensen
achter de potjes

Cédric en Dorien, een koppel met passie voor gezonde voeding, verwelkomen jou en je kleintje met persoonlijke aandacht en vrolijkheid. Ze delen de missie om bewustzijn te creëren over het belang van gezonde voeding voor zowel groei als smaakontwikkeling. Als toegewijde foodies streven ze ernaar jouw kleine foodie het allerbeste te bieden, met voedzame maaltijden en een levenslange liefde voor gezond eten. Ontdek samen met hen de magie van smaakontwikkeling voor een optimale start in het leven.

In alle Veiligheid
lekker smullen

Ons atelier (en wij) voldoet aan de, terecht, strenge wetgeving van babyvoeding. Alle normen waar de voeding moet aan voldoen wordt nauwlettend in de gaten gehouden, geregistreerd en gepast gereageerd. Zelfcontrole is hierbij heel belangrijk en wordt consequent toegepast.

 

Ook onze allergenenaanpak is doordacht. Hiervoor bestaan nauwgezette procedures om kruiscontaminatie te vermijden. Van alle producten die bij Patotter geleverd worden, is de samenstelling en dus ook de allergenen en de eventuele sporen van elk product, gekend. Bij ieder product staat er duidelijk vermeld in het vetgedrukt welk allergeen er zich in bevindt of welke sporen het kan bevatten. Het transport voldoet ook aan de normen.

 

Wil je hier meer over weten kan je onze charter voedselveiligheid nalezen en bespreken met ons.

Even iets
praktischer

Ieder seizoen kan je kiezen uit het assortiment van het moment. Bij elk groentepapje kan je steeds de ingrediënten en eventuele allergenen zien.

 

Bestellen kan tot de voorafgaande zondagavond om tweewekelijks de diepgevroren groentepapjes te laten leveren op woensdag(avond) tussen 16u en 22u. Je krijgt een berichtje met verwachtte tijdstip op de dag van de levering.

 

Haal je liever af? Dit kan in ons atelier in Gentbrugge op woensdagavond tussen 17u en 18u.

Worden onze
pappotjes gesmaakt?

Hoe start je met vaste voeding, baby?

Eén van de meest gegoogelde vragen 😅...

Patotter op je geboortelijst

Soms heb je van die superleuke ontdekkingen, ik had er overlaatst zo één: pakske.be...

Hoe het allemaal begon

Wat sommigen al lang weten en anderen helemaal niet is hoe en waarom Patotter is...

Onze verhalen

Lees je graag ‘patottergerelateerde’ onderwerpen zoals tips&tricks, ons assortiment, aléja eigenlijk zo goed als alles van en rond kindervoeding? Dan zijn onze blogs zeker iets voor jou!

Onze gids:
De eerste hapjes

Oei, wanneer start ik eigenlijk best met vaste voeding? En fruitpap of groentepap? En wat zijn de hoeveelheden en welke ingrediënten? En wat heb ik verder nog nodig? Oh help!

 

Help zeg je? We zijn zeker dat je hulp zal vinden in onze gids, geschreven vanuit 10 jaar ervaring ‘onthalen’ van kindjes. Het is ok dat je niet alles weet, daarvoor kan je bij ons terecht. Ga gerust(er) het ‘patatjes’avontuur aan.