Home » Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Wat sommigen al lang weten en anderen helemaal niet is hoe en waarom Patotter is wat het is. Zet je comfortabel en leer ons kennen. 

10 jaar lang was ik, Dorien, zelfstandig onthaalouder. Vele kindjes verzorgd, geëntertaind en getroost. Toen ik destijds vroeg hoe het weekend en de ‘patatjes’ waren geweest, worstelden veel ouders met het tijdsgebrek en inspiratieloosheid. Ze grepen vaak naar dezelfde ingrediënten en/of alomgekende potjesvoeding en hier gingen (onterechte) schuldgevoelens mee gemoeid.

Een vers alternatief voor deze potjesvoeding (met minder schuldgevoel) bestond toen niet echt en dacht ik: dat zou nog eens wat zijn. Mijn ervaring opgelopen in de kook- en bakles (dat laatste met minder succes) mixte ik samen met mijn kennis over baby’s en kwam tot Patotter.

 

Alles uitgezocht en ontwikkelt, alle nodige (voedselveiligheids)opleidingen gevolgd om tot een seizoensgebonden en volwaardig assortiment te komen. Want er wordt algemeen onderschat welke positieve steun voeding heeft op de weerstand en ontwikkeling van de allerkleinsten.

Het is gemakkelijk om altijd wortels aan te bieden maar wat als je ze van in het begin verschillende smaken gewoon maakt?

 

Vandaar dat je verschillende groenten in onze groentepapjes kan spotten die niet standaard op het menu komen zoals rammenas, pastinaak, rode biet, koolrabi, spitskool en zo kunnen we nog doorgaan.

Ok, kleine bummer: waarschijnlijk worden de groentjes op hun bord minder enthousiast onthaalt eens ze peuter/kleuter zijn maar alle beetjes helpen, toch?

Dus eigenlijk is onze missie 3-ledig: een zorg wegnemen van jou om zelf niet te hoeven koken, gevarieerde voeding aanbieden ter ondersteuning van de ontwikkeling en smaakherkenning van baby-af aan.

Sinds de zomer vorig jaar Patotter ik in hoofdberoep, sinds november mijn man Cédric ook. December een grote stap genomen en ons eigenste Patotteratelier ingericht om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

En omdat er we er ook heel hard in geloven.

Maar we staan waar we staan door jou, beste (toekomstige of ex-) klant, omdat jij alle vertrouwen in ons en ons product geeft.

Patotterteam kookt graag voor jou(w baby) en staat je ook graag bij in alle voedingsgerelateerde vragen!

Meer berichten

Hoe het allemaal begon

Wat sommigen al lang weten en anderen helemaal niet is hoe en waarom Patotter is...

Je baby als tafelgezelschap, een goed idee?

Het zal wel zijn, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Van zodra je kind rechtop...

‘Faseleeftijd’ 6-8 maand? (Op)nieuw ding om te leren (smossen)!

Tussen 6-8 maand kan je je patotter uit een open beker leren drinken. Euh ok...

Ontdek de smaken
van dit seizoen

Denk je nu, allemaal goed en wel Patotter, maar eerst proeven en dan geloven? Ontdek het seizoensassortiment in 1 klap aan de hand van ons seizoenpakket

Onze gids:
De eerste hapjes

Oei, wanneer start ik eigenlijk best met vaste voeding? En fruitpap of groentepap? En wat zijn de hoeveelheden en welke ingrediënten? En wat heb ik verder nog nodig? Oh help!

 

Help zeg je? We zijn zeker dat je hulp zal vinden in onze gids, geschreven vanuit 10 jaar ervaring ‘onthalen’ van kindjes. Het is ok dat je niet alles weet, daarvoor kan je bij ons terecht. Ga gerust(er) het ‘patatjes’avontuur aan.