Home » ‘Faseleeftijd’ 6-8 maand? (Op)nieuw ding om te leren (smossen)!

‘Faseleeftijd’ 6-8 maand? (Op)nieuw ding om te leren (smossen)!

‘Faseleeftijd’ 6-8 maand? (Op)nieuw ding om te leren (smossen)!

Tussen 6-8 maand kan je je patotter uit een open beker leren drinken. Euh ok wacht fkes, waarom eigenlijk?
Het is belangrijk om het drinken uit een open beker aan te leren, ondanks een kletsnatte patotter, voor verschillende redenen. Het is bijvoorbeeld goed voor de stand van de tanden (zuigreflex wordt afgebouwd) en de latere taalontwikkeling aangezien mondspieren worden getraind door lippen rond bekerrand te sluiten. Babytraining it is!

Hoe pak je dit aan?
Na het eetmoment of tussendoor, de timing bepaal je vooral aan het dorstlevel van je baby. Makkelijke positie: in de eetstoel of wipper (zo recht mogelijk laten zitten).

Gebruik een beker uit plastiek (geen glas tot ze beseffen dat ze er hun tanden niet in mogen zetten) en doe er een klein beetje water in (zoals in 1 cm). Je hebt ook oefenbekers (met neusuitsparing).

Breng het zachtjes aan de lippen en giet een (baby)beetje in de mond. Laat je baby de beker ook mee met jou vasthouden als ze dit graag doen. Let op dat je kleine deugniet de beker niet uit je handen duwt/trekt, volledige focus is dus aangewezen.

Maar dus giet een beetje in de mond en haal de beker weg zodat ze makkelijk kunnen slikken. Een deel kan uit hun mondje lopen (anders zou het te vlot kunnen gaan). Bereid je hier op voor door een extra bavet/handdoek onder de kin te houden zodat je deze waterval kan opvangen (en niet van babyoutfit moet veranderen).

Ofwel gaat dit vlot ofwel is dit een ramp maar elke dag oefenen brengt iedere patotter tot een geoefende zelfstandige drinker. Hou de beker zelf vast of help een handje tot je baby zichzelf kan bedwingen en heeft geleerd om de beker zelf vast te houden en per slokje te drinken (vanaf 1,5 jaar ofzo).

Ben je ergens onderweg of heb je niet veel tijd en/of geduld? Dan kan je gerust een drinkbeker met deksel blijven gebruiken om splashincidenten te vermijden (tenzij het zomer is en wat afkoeling kan gebruiken) en je ze zonder omkijken kan
laten drinken.

Meer berichten

Hoe start je met vaste voeding, baby?

Eén van de meest gegoogelde vragen 😅...

Patotter op je geboortelijst

Soms heb je van die superleuke ontdekkingen, ik had er overlaatst zo één: pakske.be...

Hoe het allemaal begon

Wat sommigen al lang weten en anderen helemaal niet is hoe en waarom Patotter is...

Je baby als tafelgezelschap, een goed idee?

Het zal wel zijn, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Van zodra je kind rechtop...

‘Faseleeftijd’ 6-8 maand? (Op)nieuw ding om te leren (smossen)!

Tussen 6-8 maand kan je je patotter uit een open beker leren drinken. Euh ok...

Ontdek de smaken
van dit seizoen

Denk je nu, allemaal goed en wel Patotter, maar eerst proeven en dan geloven? Ontdek het seizoensassortiment in 1 klap aan de hand van ons seizoenpakket

Onze gids:
De eerste hapjes

Oei, wanneer start ik eigenlijk best met vaste voeding? En fruitpap of groentepap? En wat zijn de hoeveelheden en welke ingrediënten? En wat heb ik verder nog nodig? Oh help!

 

Help zeg je? We zijn zeker dat je hulp zal vinden in onze gids, geschreven vanuit 10 jaar ervaring ‘onthalen’ van kindjes. Het is ok dat je niet alles weet, daarvoor kan je bij ons terecht. Ga gerust(er) het ‘patatjes’avontuur aan.